Erzurum'da bulunan Ömer Nasuhi Bilmen Din Yüksek İhtasas Merkezi kütüphanesinde YORDAM kullanmaya başladı.
Diyarbakır merkez ilçelerinden Kayapınar Belediyesi'ne bağlı olarak kurulan yeni kütüphanede Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanılmaya başlandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurularak hayata geçirilen Gaziantep Kent Müzesi ile ilgili olarak, firmamız tarafından geliştirilen Web Tabanlı Görsel ve Dijital Arşiv Otomasyon Yazılımı (Kent Müzesi Versiyonu)'na bilgisayar ortamında bulunan yaklaşık 250,000 dijital malzeme aktarımı tamamlanarak kullanılmaya başlandı.
İstanbul'un tarihi liselerinden olan İstanbul Erkek Lisesi kütüphanesinde bulunan yaklaşık 15,000 adet kitabın kataloglanması ile birlikte Kütüphane Otomasyonu konusunda YORDAM ile işbirliği yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne bağlı bulunan bütün müzelerde firmamız tarafından geliştirilen Web Arayüzlü Entegre Müze Otomasyon Programı kullanılmaya başlandı.
İstanbul Üsküdar Altunizade'de evrensel bilgi birikimini toplumsal değerlerle harmanlayarak özgün bir dil ve düşünce geleneğinin [buradan kes] oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlayarak kurulan Meridyen Derneği, oluşturduğu çağdaş kütüphanesinde araştırmacılara YORDAM ile hizmet etmeye başladı.
Firmamız tarafından icrası gerçekleştirilmiş olan, SAÜ Mezunlar Derneği ile Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı proje sahipliğinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka)’nın 2016 Doğrudan Faaliyet Destek Programları kapsamında TR42/16/DFD/0052 numaralı "Geçmişten Geleceğe Yön Veren Bilgi Kaynakları Dijitalleşiyor" projesi mali destek almaya hak kazanıp 04/01/2017 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
Bu projeyle 3.000 Osmanlıca ve Türkçe basılı kitap ve dergi dijital ortama aktarılarak, SAÜ mezunları, öğrenciler, personel, yurt içi ve yurt dışı araştırmacıların bilgi kaynaklarına zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde erişiminin sağlanması hedeflenmiştir.
Proje icrası sırasında kullanılan yüksek çözünürlüklü çizgisel tarayıcılar da yine Türkiye'de firmamız tarafından yerli olarak üretilmiştir.
Projede emeği geçen Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, SAÜ Mezunları Derneği, proje yürütücülerine ve çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphanesi otomasyon deneyimini YORDAM ile gerçekleştiriyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kütüphanelerin tamamında entegre olarak Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanılmaya başlandı.
İskenderun'da kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi Kütüphanesi de artık YORDAM kullanıyor.
Alanya'da yeni kurulan üniversitelerimizden Alaaddin Keykubat Üniversitesi Kütüphanesi otomasyon konusunda YORDAM [buradan kes] kararı verdi.
İstanbul'un en yeni ve genç üniversiteleri arasına katılan İstinye Üniversitesi, yeni kurmakta olduğu kütüphanesinde Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanmaya başladı.
İETT'ye ait yaklaşık 500.000 adet dijital veri (fotoğraf, video, ses, belge vb.) barındıran arşiv, Yordam Dijital Medya Arşiv Otomasyonu ile web tabanlı olarak erişime açıldı. İlgili verilerin entegrasyonu ve indekslemesi de firmamız tarafından eksiksiz olarak tamamlanmıştır.
İstanbul'un en genç özel okullarından olan Özel Nûn Okulları bünyesinde oluşturulan kütüphane için YORDAM kullanmaya karar verdi.[buradan kes]
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphane Müdürlüğü'ne bağlı olan kütüphaneler otomasyon konusunda YORDAM kullanmaya başladı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait iki adet kütüphane, kullanmakta olduğu eski yazılımı bırakarak YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanmaya başladı. Eski yazılımdaki kayıtlar sisteme eksiksiz aktarılmıştır.
İstanbul Adalet Sarayı'nda ölümünün 1. yıldönümünde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına, şu an itibariyle yaklaşık 8,000 adet civarında kitabın bulunduğu bir kütüphane oluşturulmuştur.
Kütüphanedeki kitapların kataloglanması, yazılım ve diğer işlemleri firmamız tarafından gerçekleştirilmiştir.
Kütüphane Haftası içerisinde açılmış olması da camia adına güzel bir sürpriz olmuştur.
Kitap severlere ve camiaya hayırlı olsun dileklerimizle...
İstanbul'da yeni kurulan devlet üniversitelerinden olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi kütüphanesinde Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı ve UHF RFID Akıllı Kütüphane Sistemi kullanmaya başladı.
Ülkemizin kemik hastalıklarındaki en büyük hastanesi olan Baltalimanı Kemik Hastalıkları Araştırma Hastanesi yeni kurmakta [buradan kes] olduğu kütüphanede YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanmaya başladı.
İstanbul'da kurulan Kavram Meslek Yüksekokulu kütüphanesinde YORDAM kullanma kararı aldı.
Firmamız tarafından Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı tarafından projesi yürütülen ve Topkapı Sarayı Arşivi'nde bulunan farklı boyuttaki Osmanlıca belgeler firmamız tarafından yüksek kalitede ve uluslararası standartlara uygun olarak başarılı bir şekilde dijital ortama aktarılmıştır.
Kıbrıs'ta yeni açılan ve bu yıl öğretime başlayacak olan Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi kütüphane otomasyonu konusunda ilk deneyimini YORDAM ile yaşıyor.
İstanbul'da faaliyet gösteren Özel Bilim Koleji Kütüphanesi kurmakta olduğu yeni kütüphanesinde YORDAM kullanmaya başladı.
İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü arşivlerinde bulunan yaklaşık 60,000 adet dijital fotoğraf , video, ses ve belgelerin yönetilmesi konusunda YORDAM Medya Arşiv Yönetim Otomasyonu kullanmaya başladı.
İstanbul Bahçelievler'de bulunan ve Türkiye'nin sosyal bilimler alanındaki tek lisesi olan ve çok büyük bir kitap dermesi bulunan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi kütüphanesi otomasyon konusunda YORDAM'ı tercih etti.
Kütühya'da bulunan Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, yaklaşık iki yıldır kullanmakta olduğu yabancı menşeli SirsiDynix adlı programı bırakarak yeniden YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanmaya başladı. Eski yazılımdaki kayıtlar eksiksiz bir şekilde başarıyla YORDAM'a aktarılmıştır. Kendilerine bu değişiklik ve iki yıl aradan sonra yeniden bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Web arayüzüne http://kutuphane.dpu.edu.tr/ adresinde Katalog Tarama linkinden ulaşabilirsiniz.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Kütüphanesi otomasyon konusunda YORDAM kullanmayı tercih etti. Türkiye'nin en iyi kütüphane otomasyonu olan YORDAM'ı tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Web sayfası üzerinden katalog tarama yapmak için http://kutuphane.rtuk.gov.tr/ adresi kullanılmaktadır.
İstanbul'da yeni kurulan Avrup Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi bünyesinde barındırdığı yayınların tamamını artık YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı ile yönetiyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kütüphanesi daha önce kullanmakta olduğu kütüphane yazılımını bırakarak YORDAM kullanmaya başladı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi'ne ait depolarda bulunan, farklı dillere ait yaklaşık 110.000 adet kitap yüklenmiş olduğumuz proje ile uluslararası standartlara göre kataloglaranak, etiketlenerek (RFID etiket dahil) yeniden okuyucular ile buluşturulacak. Proje bu yılın sonunda bitirilmiş olacak. Proje kapsamında kitaplara yerleştirilecek olan çipli RFID etiketler sayesinde kütüphanede bulunan bütün kitapların sayımı artık saatler içerisinde olacak.
İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nce hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı "Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı" kapsamında hibe desteğine hak kazanan YEN-89 kodlu “Osmanlı Dönemi Süreli Yayınların Sayısallaştırılması” projesi ihalesi firmamız uhdesinde kalmıştır.
Kütüphane koleksiyonlarında bulunan ve 1828-1928 yılları arasındaki süreli yayınları kapsayan proje ile bahsi geçen tarihi gazete ve dergiler firmamız tarafından yerli imkanlar ile üretilen yüksek çözünürlüklü tarayıcılarımız ile taranıp, konusunda uzman Osmanlıca bilen personelimiz ile sayı bazlı olarak kataloglanmaktadır.
Konusunda Türkiye'nin en büyük projesi olma özelliği taşıyan bu proje bitiminde kütüphane otomasyon programı üzerinden bağlantılar sağlanacak, görüntü ve katalog bilgileri sayesinde oluşacak olan "Osmanlı Dönemi Basın Arşivi Veritabanı" kütüphane web sitesi üzerinden tüm araştırmacıların hizmetine sunulacaktır.
İlgili projede çalışan personelimizin tamamına yakını Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinden mezun, Osmanlıca okuma ve yazma bilgisine sahiptir.
Proje kapsamında 1.500.000 sayfa süreli yayın (gazete/dergi) dijital ortama aktarılacak olup, bu yayınlara bağlı 150.000 adet sayı katalog künyesi de çıkarılacaktır...
İzmir'in Bornova İlçesi'nde bulunan Bornova Anadolu Lisesi kütüphanesinde artık YORDAM kullanıyor. Web arayüzlü sistem ile öğrenciler interaktif kütüphane işlemlerinin tamamını kendileri yapabiliyorlar.
İstanbul'un en son kurulan ve tıp alanında hizmet verecek vakıf üniversitelerinden olan Biruni Üniversitesi, kütüphanesinde YORDAM kullanma kararı aldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul'da faaileyet gösteren Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Kütüphanesi, kullanmakta olduğu yabancı menşeli yazılım bırakarak YORDAM kullanmaya başladı. Eski yazılımdaki kayıtlar eksiksiz bir şekilde YORDAM üzerine aktarılmış ve sistem kullanıma hazır hale getirilmiştir. Kendilerini YORDAM'ı tercih ettikleri için teşekkür ederiz.
İstanbul'un yeni açılan üniversitelerinden olan Gedik Üniversitesi Kütüphanesi artık YORDAM kullanıyor...
Üsküdar Belediyesi ve Yedi Hilal Derneği tarafından ortaklaşa kurulan YEDİ GÜZEL ADAM ve ÖNCÜLER KÜTÜPHANESİ Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı, Kitapların kataloglanması ve RFID Akıllı Kütüphane Sistemi de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi, bu yıl kullanmaya başladığı web tabanlı Kütüphane Otomasyon Programını değiştirerek YORDAM kullanmaya başladı. Eski yazılımdaki bütün kayıtlar eksiksiz bir şekilde YORDAM'a aktarıldı. Eski yazılımdan kaynaklanan binlerce yanlış kayıt da aynı şekilde tarafımızdan düzeltilmiştir.
Türkmenistan'ın Balkan şehsinde bulunan "Balkan Welayat Kitaphanasy" de yine Lebap Welayat Kitaphanasy gibi koleksiyonunu yönetmek için YORDAM kullanmaya başladı.
Türkmenistan'ın Lebap şehsinde bulunan "Lebap Welayat Kitaphanasy", içerisinde barındırdığı 1,000,000 adet yayını yönetmek için Türkiye'nin ve Dünya'nın rakipsiz otomasyonu YORDAM'ı tercih etti. Sistem kurulumu yapılarak kullanıma başlandı.
Bodrum'da bulunan TED Bodrum Koleji Kütüphanesi, otomasyon olarak YORDAM kullanmayı tercih etti.
Gaziantep'te bulunan ve Türkiye'nin en yeni vakıf üniversitelerinden olan Sanko Üniversitesi, kütüphanesinde YORDAM kullanmaya başladı.
İstanbul Çekmeköy'de bulunan İsabet Okulları, kütüphane otomasyonu konusunda YORDAM kullanmaya karar verdi.
Kazakistan Devlet Başkanlığı'na ait olan ve Astana'da bulunan Nazarbayev Dijital Kütüphanesi yeni binasında artık bundan sonra YORDAM kullanmaya başladı. 35 kullanıcılı sistem kurulmuş, eğitimler verilerek kullanıma başlanmıştır.
Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kütüphanesi kullanmakta olduğu otomasyon programını değiştirerek YORDAM kullanıcısı oldu. Eski yazılımdaki datalar eksiksiz aktarılarak sistem kullanıma hazır hale getirildi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ihtisas kütüphanesi, daha önce kullanmakta olduğu kütüphane otomasyon programını değiştirerek YORDAM kullanmaya başladı. Eski sistemdeki datalar eksiksiz bir şekilde YORDAM'a aktarıldı.
İstanbul'un yeni kurulan üniversitelerinden İstanbul Esenyurt Üniversitesi yine otomasyon konusunda Türkiye'nin rakipsiz otomasyonu olan YORDAM'ı tercih etti.
İstanbul Harbiye'de bulunan Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komuntanlığı'nda bulunan kütüphane ve bilgi merkezi kullanmakta olduğu programı bırakarak YORDAM ile yoluna devam etme kararı aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatlaroları Müdürlüğü'ne ait kütüphane ve arşiv birimi otomasyon olarak YORDAM kullanmaya başladı.
Konya'da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Fakülte Kütüphaneleri kendi geliştirmiş oldukları kütüphane yazılımını bırakarak YORDAM kullanmaya başladılar. Eski yazılımdaki kayıtlar eksiksiz bir şekilde YORDAM'a aktarılmıştır.
İstanbul'un yeni üniversitelerinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi, kütüphane otomasyonu olarak artık YORDAM kullanıcısı oldu.
Ankara'da bulunan Avrupa Birliği Bakanlığı kütüphanesi Türkiye'nin kütüphane otomasyonu olan YORDAM kullanmaya başladı.
Arel Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, daha önce kullanmış olduğu otomasyon programını YORDAM kullanmaya başladı... Eski sistemdeki kayıtlar eksiksiz olarak YORDAM'a aktarılmıştır.
Adana'da yeni kurulmuş olan ve ikinci devlet üniversitesi olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kütüphanesinde elektronik hizmetleri YORDAM ile yürütecek.
TEK-ESİN Türk Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Vakfı Kütüphanesi kullanmakta olduğu yazılımı değiştirerek YORDAM ile yeni bir başlangıç yapma kararı aldı.
Firmamıza Basın Müzesi'ne yapmış olduğumuz katkılardan dolayı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 28/05/2013 tarihinde "Katkı Ödülü" verilmiştir.
YORDAM her alanda olduğu gibi sosyal sorumluk adına böylesi kurumlara destek vermeye devam edecektir.
Böyle bir ödüle bizleri layık gören Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni kutluyoruz.
Altalya'da 25-27 Nisan 2013 tarihleri arasında Maritim Kongre Merkezi'nde yapılacak olan geleneksel Ankos yıllık toplantısında çözümlerimizi sunmak amacıyla stand açarak firma olarak sponsorluk yapıyoruz.
Erzurum'un ikinci devlet üniversitesi statüsündeki Erzurum Teknik Üniversitesi kütüphane otomasyonu konusunda YORDAM kullanmaya karar verdi.
Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi de YORDAM RFID Akıllı Kütüphane Sistemi'ni tercih ederek, etiketleme ve kodlama işlemlerine başladı...
Firmamız tarafından yüklenilmiş olan "İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesi Envanter ve Dijitalleştirme Projesi" kapsamında yaklaşık 60,000'e yakın objenin envanteri çıkarılarak görüntülenmesi de gerçekleştirilmektedir. Proje yaklaşık 6 ay sürecektir...
Hakkari Üniversitesi Kütüpnanesi ilk kütüphane otomasyonu deneyimini YORDAM ile gerçekleştiriyor...
Hava Harp Okulu Kütüphanesi, kurum tarafından yazılmış olan programı bırakarak YORDAM kullanmaya başladı...